Saalasti's blog

This is a blog about Saalasti Ltd. Here you can read fascinating stories about our company written by Saalasti's employees and follow other recent posts regarding Saalasti Ltd. and bioenergy industry.

Feel free to comment, like and share posts that you find interesting with your Facebook account.

70 vuotta kestäviä ratkaisuja

Miksi suomalainen perheyritys on olemassa vielä 70 vuotta perustamisensa jälkeen? Saalastin pitkän iän salaisuuksia ovat intohimo teknologiaan, varhainen rohkea kansainvälistyminen ja nöyrä asenne työntekoon. Ratkaisevaa on kuitenkin ollut kyky reagoida asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

Saalastin asiakkaita ovat voimalaitokset ja sellutehtaat, jotka tuottavat puuperäisiin biomassoihin perutuen uusiutuvaa energiaa. Saalasti on saanut olla mukana auttamassa asiakkaitaan taistelemaan konkreettisesti ilmastonmuutosta vastaan jakamalla biomassojen prosessoinnin erikoisosaamistaan. Asiakkaamme muuttavat Saalastin toimittamilla laitteilla suorastaan hämmästyttävän suuren määrän kiinteää biomassaa voimalaitospolttoaineeksi. Tämä biomassa tuottaa asiakkaidemme bioenergialaitoksissa energiamäärän, joka vastaa yhteensä kymmenen keskikokoisen ydinreaktorin tai 18 keskikokoisen hiilivoimalan tehoa. Olemme konkreettisesti osa kestävän kehityksen energiaketjua. 

Tiivis yhteistyö asiakkaiden kanssa ja heidän prosessiensa jatkuva parantaminen on Saalastille ensisijaista. Siten yritys on onnistunut luomaan kahdesti uuden de facto teollisuusstandardin. Ensimmäisellä kerralla yhtiön perustaja Tapio Saalasti keksi, miten kuorimojätteestä eli puun kuoresta saadaan kuivattua energiatehokkaasti polttoainetta sellutehtaiden käyttöön. Toisella kerralla yrityksessä kehitettiin käyttöpaikkamurskaus ja -haketinjärjestelmät, joiden energiatehokkuus ja elinkaarikustannukset säästävät voimalaitoksilta ja sellutehtailta pitkän pennin. Saalastin laitokset ovat kestäviä myös koska ne kestävät pitkään. Vanhimmat ovat olleet noin 30 vuotta käytössä.

Entä miksi Saalasti kehittäisi teollisuuden prosesseja vielä 70 vuoden päästä? Saalasti ei halua olla vain paras maailmassa, vaan parasta maailmalle. Saalastille tämä tarkoittaa uusien uusiutuvan energian käyttötapojen keksimistä ja todella hyvää työpaikkaa. Yritys haluaa olla Suomen paras metalliteollisuuden työpaikka, koska uskoo työntekijöidensä ratkaisevan yrityksen menestyksen. Kestävää kasvua yritys tavoittelee sparrausverkosto Kasvuryhmän jäsenenä. Saalasti on täynnä kehittämisen energiaa. 

Saalastin tarina osoittaa, että pienet perheyritykset voivat olla maailmalle merkityksellisiä. Suomi on täynnä hienoja pk-yrityksiä, jotka tekevät paitsi kannattavaa liiketoimintaa, myös hyvää ympäröivälle yhteiskunnalle. Saalasti jatkaa 70-vuotista taivaltaan kohti seuraavia juhlavuosia ylpeänä tähän joukkoon kuulumisesta. Ja haluaa kehittää 70 vuotta kestäviä ratkaisuja.

Saalasti Oy's efforts in wellbeing at work recogni...
Eucalyptus: tuskien taipaleesta yhteiseen ratkaisu...

Related Posts

Comments

 
No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sunday, 13 June 2021